Instructies en onderhoud Autohoes Outdoor Deluxe

U beleeft het meeste plezier aan uw TYVEK Carcover als u onderstaande instructies volgt.

Onder bepaalde weersomstandigheden (hoge luchtvochtigheid, zware of langdurige regen) kan het voorkomen dat uw auto nat is, omdat zich condens heeft gevormd of omdat er wat water is doorgelekt.

Omdat de Tyvek autohoes buitengewoon doorlatend is, zal de lak van uw auto hierdoor niet worden aangetast. Zodra het vocht bij weersverbeteringen kan verdampen, wordt uw auto zelfs onder de hoes weer keurig droog. U kunt de hoes zelfs over een natte auto aanbrengen zonder dat de lak wordt aangetast. 

Wij raden u aan om de Tyvek autohoes niet te gebruiken als de auto met sneeuw of ijs is bedekt, omdat de hoes kan worden beschadigd als de temperatuur onder nul komt. Daarom is het ook beter om de hoes ’s winters niet over een natte auto aan te brengen als er kans op vorst bestaat. Als het heeft gevroren, kunt u de hoes het beste laten zitten tot de temperatuur weer boven nul komt om beschadigingen te voorkomen. Eventueel kunt u heel voorzichtig proberen om de autohoes te verwijderen.

De autohoes niet gebruiken als de auto vuil is. En bij voorkeur niet op een cabriolet met soft-top. Kijk hiervoor bij de rubriek "Veel gestelde vragen".


Aanbrengen van de Tyvek autohoes

1. Laat de uitlaat van de auto 10-20 minuten afkoelen voordat u de autohoes aanbrengt.

2. Aan de hoes zit een etiket dat de voorkant en de maat aangeeft. Op het etiket kunt u eventueel het kenteken van uw auto noteren.

3. Draai de antenne eraf of duw deze in. Wij raden u aan om de autohoes ter hoogte van de antenne te verstevigen met bijgevoegde zelfklevende Tyvek-sticker.

4. Klap de buitenspiegels zover in dat u de autohoes gemakkelijk kunt aanbrengen.

5. Leg de hoes op de motorkap en rol deze uit over het dak en de kofferbak.

6. Vouw de hoes aan weerskanten van de auto naar beneden.

7. Haak de elastiek onder de voor- en achterbumper.

Als het waait kunt u te werk gaan zoals beschreven bij "bevestiging".


Verwijderen van de Tyvek autohoes

1. Verwijder de hoes van de achterbumper en vouw deze ongeveer 1 meter op in de richting van het dak.

2. Doe hetzelfde aan de voorkant van de auto.

3. Vouw beide zijkanten naar boven totdat de hoes in een strook van ongeveer 45cm breed over het dak ligt.

4. Rol de hoes stevig op en bewaar hem in de opbergzak.

 

Onderhoud en reiniging

Tyvek gaat niet rotten of schimmelen. Water kan van de hoes worden afgeschud waarna u de hoes kunt opbergen. De autohoes kan worden gewassen, het liefst van binnen en van buiten. Gebruik daarvoor een spons met een milde reiniger en lauw water. Tyvek kan in een wasmachine gewassen worden met ¼ kopje mild wasmiddel en lauw water. Gebruik geen geconcentreerde wasmiddelen, heet water, borstels of droogtrommels. Buiten laten drogen aan de waslijn.

Bevestiging

De autohoes wordt geleverd met 4 lussen in de zoom. Als het erg hard waait, kunt u de autohoes beter met de meegeleverde elastische koorden vastmaken volgens bijgeleverde instructies. Deze bevestiging vermindert ook de kans op diefstal van de hoes.